Over ons

“Zolang niet iedereen kan zwemmen, moet iedere zwemmer kunnen redden.” Dat is het motto van Reddingsbrigade Utrecht. Zij heeft samen met 165 andere brigades in Nederland als doel: het bevorderen van de veiligheid op en rondom het water. Dit doel streeft zij na door met een groep enthousiaste vrijwilligers de allerlei activiteiten aan te bieden aan haar leden, bewakingen te verzorgen.
Reddingsbrigade Utrecht is te vinden op verschillende plekken. Het botenhuis staat aan de Martin Ovenweg in Utrecht, trainingen vinden plaats in Zwembad de Kwakel (Utrecht), Sportfondsenbad Safari (Maarssen) en in de Haarrijnseplassen. En wij zijn vaak te vinden in onze oranje vletten bij evenementen op en rondom het water.
Op deze pagina vind je handige links en zijn diverse documenten en publicaties beschikbaar, zoals formulieren, statuten, reglementen, jaarverslagen, folders en het archief nieuwsbrieven.
Reddingsbrigade Utrecht is een zogenaamde Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat u en wij gebruik kunnen maken van een aantal belastingvoordelen bij erven, schenken en de energiebelasting. Wij vertellen u graag geheel vrijblijvend meer over de mogelijkheden en nalaten of schenken.
Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie. Ook Reddingsbrigade Utrecht moet hieraan voldoen.