Jeugd en Evenementen

Kamp 2016 op de Loosdrechtse plassenNaast de trainingen en waterhulpverlening zijn er vele andere activiteiten bij Reddingsbrigade Utrecht. Jaarlijks terugkerende evenementen zijn het kamp, de vaartocht en Serious Rescue. Zo af en toe zijn er ook zeer bijzondere evenementen, zoals een landelijke reddingsdemonstratie met helicopter, een tv-programma bij BNN speciaal over de reddingsbrigade, of de Grand Depart van de Tour de France. Reddingsbrigade Utrecht is in 2015 benoemd tot "Brigade van het jaar". In het botenhuis van Reddingsbrigade Utrecht komen we samen voor lessen, vergaderingen, voorbereiden en evalueren van bewakingen, gezellig samen zijn. Maar er is meer, zoals:

  • Het geven van voorlichting over veiligheid op en rondom het water
  • Helpen met jouw spreekbeurt of werkstuk.  
  • De Utrechtse Unox Nieuwjaarsduik, die X-groove events samen met Reddingsbrigade Utrecht in 2017 voor het eerst georganiseerd heeft.
  • De Nationale sportweek een initiatief van NOC*NSF met als doel om lekker sporten en bewegen te promoten. Tijdens deze week kan iedereen mee komen trainen bij Reddingsbrigade Utrecht.
  • In de media zijn wij regelmatig te zien, horen en lezen. Kijk een bij RTV Utrecht en RTV Stichtse Vecht.
  • NLDoet, waarbij vrijwilligers van buiten de vereniging zich inzetten voor de reddingsbrigade, bijvoorbeeld met klussen in ons botenhuis en onderhoud aan het materiaal.
  • Conditiezwemmen en zwemmen voor ouders (in plaats van wachten in de hal), hiervoor proberen wij één zwembaan vrij te houden.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Reddingsbrigade Utrecht, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (URB flits). Oude nieuwsbrieven vind je onder downloads.

 

Jaarlijkse kamp

Tijdens het kamp van Reddingsbrigade Utrecht wordt altijd veel gevaren en gezwommen en weinig geslapen. Er worden allerlei activiteiten van verband leggen tot spellen als levend stratego, of sublessen, clinic, vlotten bouwen, etc. etc.

Kamp   Kamp 2   Kamp

 

Jaarlijkse vaartocht

Om de jeugd te laten ervaren hoe het is om als redder rond te varen in een reddingsvlet of op de snelle boot (de Rescue III) wordt jaarlijks een vaartocht georganiseerd. Tijdens deze tocht wordt spelenderwijs kennis gemaakt met het communiceren via portofoon of het gebruik van een brancard.

Jaarlijkse vaartocht   Jaarlijkse vaartocht

 

Serious Rescue

Elk jaar doet Reddingsbrigade Utrecht mee aan 3FM Serious Request. Wij noemen deze actie Serious Rescue. Vaste onderdelen zijn sponsorzwemmen en de vaartocht samen met andere Reddingsbrigades om het opgehaalde geld bij het glazen huis aan te bieden.

Start Serious Rescue 2016    Serious Rescue

 

Andere evenementen

Grand depart Tour de France

Met 17 boten sterk en bijna 80 vrijwilligers heeft Reddingsbrigade Utrecht meegeholpen aan een veilig verloop van de start van de Tour de France. In samenwerking met andere hulpdiensten zoals Politie en het Rode kruis is er goed werk geleverd: veel mensen zijn uit voorzorg uit het water gehaald en er is een flink aantal EHBO handelingen. Zo hebben de bezoekers veilig kunnen genieten van een mooi evenement. We kunnen terugkijken op een zeer succesvolle bewaking. 

Grand Depart Tour de France

Utrechtse Nieuwjaarsduik

Tijdens de eerste Utrechtse nieuwjaarsduik hebben zo'n 300 deelnemers een duik genomen. Ook burgemeester Jan van Zanen is in het koude water gedoken tijdens de Utrechtse Nieuwjaarsduik, nadat hij het startschot had gegeven.

Utrechtse Nieuwjaarsduik 2017

Huldiging OranjeLeeuwinnen

Een mooie huldiging van de OranjeLeeuwinnen in Utrecht. Het was erg druk, met veel bootjes op het water en top sfeer.

Huldiging Oranje Leeuwinnen   Huldiging Oranje Leeuwinnen 2017   Drukte op de Utrechtse grachten bij huldiging Oranje Leeuwinnen